Keresés
Close this search box.

Immunerősítő gyógynövények

immunerősítő gyógynövények képei

A leghatékonyabb immunerősítő gyógynövények

 Nemcsak a megfázásos, járványos időszakokban, de egész évben érdemes természetes hatóanyagokkal megtámogatni az immunrendszert. Többféle gyógynövény van, amely a vitamin- és ásványianyag-pótlás mellett megnöveli a szervezet védekezőképességét, ellátja a szükséges vírus- és baktériumölő anyagokkal, miközben nem terheli a gyomrot, a májat, és nem borítja fel a bélflóra egyensúlyát, hatékonyan támogatva immunredszerünket.

Fokhagyma

fokhagyma képe

A jó öreg fokhagymát ki sem tudnánk hagyni az immunerősítő növények listájából. Az ókorban állítólag egy gerezdet hordtak maguknál az emberek, egyfajta amulettként, hogy minden betegség ellen megvédjék magukat. Antibakteriális és antimikotikus (gombaellenes) hatása miatt azonnal felveszi a harcot a légúti megbetegedésekkel, antioxidánsként serkenti az immunrendszert és karbantartja a szív-és érrendszert is.

Tudtad-e?

  • Németországban a fokhagymakapszula elfogadott vény nélküli koleszterinszint-csökkentő készítmény.

Tudj meg többet erről a természetes hatóanyagról, kattints a NAGY PIROS GOMBRA!

Kurkuma

kurkuma por képe

A kurkuma jótékony, immunerősítő hatását főleg a benne lévő kurkuminnak köszönheti, amely az egyik legfontosabb antioxidáns. Antibakteriális és gyulladáscsökkentő, ezenkívül gyomornyugtatóként is funkcionál. Kiváló vízhajtó és az epekövek kialakulását is meggátolja. Sokan a zsíros ételek utáni teltségérzéstől szabadulnak meg a segítségével.

Tudtad-e?

  • A kurkuma nagyon nehezen szívódik fel a szervezetben.  Azáltal, hogy egészen kis részecskeméretűvé mikronizáljuk a kurkumint, több tud felszívódni belőlük a hajszálerekbe, miközben a borskivonatnak köszönhetően tovább is marad aktív.

Tudj meg többet erről a természetes hatóanyagról kattints a NAGY PIROS GOMBRA!

Macskakarom

macskakarom gyógynövény

Az immunerősítő macskakaromra a perui őserdő mélyén találtak rá. Az őslakók elsősorban gyulladáscsökkentőként, fertőzések kezelésére, daganatos betegségek gyógyítására használták. Az utóbbi években azonban kiderült, hogy az egyik legjobb immunválasz-stimulátor: fokozza a fehérvérsejtek aktivitását, az ellenanyagok termelődését, az idegen sejtek és kórokozók eltávolítását, de csökkenti a vírusok, baktériumok és egyéb mikroorganizmusok elszaporodását.

Tudtad-e?

  • A macskakarmot évszázadok óta használták az Amazonas vidékén különböző daganatos, autoimmun és emésztőrendszeri betegségek kezelésére.

Ez a készítményünk csak klub tagjaink részére érhető el!

Tudj meg többet a klubtagságról kattints a NAGY PIROS GOMBRA!

Kasvirág

gyógynövény kasvirág

Kezdetben még csak dísznövényként tekintettek a szép, színes kasvirágra, később azonban immunerősítő hatását is felismerték. A kasvirág fajok Észak-Amerikából származó, Európában is termesztett gyógynövények. Latin nevük a görög echinosz (sündisznó) szóból származik, mert a virágzat közepe egy összegömbölyödött sündisznóra hasonlít. Gyógyászati alkalmazásukat az amerikai telepesek az őslakosoktól vették át, és különböző fertőzéses eredetű betegségek kezelésére használták. Az immunrendszer egyik kiemelt védője: erősíti a szervezet védekezőképességét, megfázás, légúti fertőzések kezelésére, illetve megelőzésére is kiválóan alkalmas. Nem csak önállóan, teaként fogyasztva hatékony, hanem például az aranygyökérrel együtt is.

Tudj meg többet erről a természetes hatóanyagról kattints a NAGY PIROS GOMBRA!

Bodzavirág

bodza virága

Az immunrendszer megerősítésére mind a virága, mind a termése hasznos házi szer lehet, inhalálásra is használható. Termések leszűrt leve magas C-vitamin-tartalmú, különleges növényi immunanyagokkal, flavonoidokkal társul. Hatóanyagai meggátolják a vírusok szaporodását, csökkentik az érszűkület és az agyvérzés kockázatát, semlegesítik a szabad gyököket az egész keringési rendszerben. Rutinban is gazdag, kimagasló érerősítő hatású. Csökkenti a véredények áteresztőképességét, megőrzi az erek rugalmasságát, növeli az erek falán az ellenállást, megakadályozza a lerakódásokat. C-vitamin-tartalmával együtt gyorsan regenerálja a külső és belső sérüléseket.

Tudj meg többet erről a természetes hatóanyagról kattints a NAGY PIROS GOMBRA!

Csipkebogyó

csipkebogyó

Immunerősítésünk első építő kövei közé tartozhat. A természetes formában elfogyasztott C-vitamin egyik leghasznosabb forrása. A C-vitamin megnöveli az ellenálló képességet a fertőzésekkel, betegségekkel szemben, megelőző szerepe lehet a rosszindulatú daganatok és a szívproblémák kialakulásában.  A csipkebogyó a téli náthás, lázas megbetegedések idején különösen ajánlott megelőzés szempontjából, de egész évben gondoskodhat a C-vitamin pótlásáról. Gyomorsavhiányra, emésztési zavarokra és gyenge hashajtó, illetve vizelethajtó tulajdonsága miatt vesehomok és vesekő hajtására is kiváló. Külsőleg főzetével nehezen gyógyuló sebeket és fertőzéseket lehet kezelni.

Tudtad-e?

  • Egy tabletta C 1000 ugyanannyi C-vitamint tartalmaz, mint 2 kg narancs, vagy 20 kg alma!
  • A C-vitamin izolálásáért és szerepének feltárásáért Nobel-díjat kapó Szent-Györgyi Albert 93 évesen bekövetkezett haláláig 1000 mg C-vitamint fogyasztott naponta, és ha mégis megbetegedett, 8000 mg-ra emelte napi adagját.

Tudj meg többet erről a természetes hatóanyagról kattints a NAGY PIROS GOMBRA!

Csalán

csalán gyógynövény

Az immunerősítéséért felelős következő gyógynövényünk a calán. A csalán a legerősebb vértisztító gyógynövény, eltávolítja a szervezetből a mérgeket, ezért az emésztőrendszer és a kiválasztó szervek egészségének természetes gyógyszere. Gyomor- és bélproblémákat, ízületi gyulladásokat, köszvényt, reumát, allergiát, bőrbajokat is kezel. Rendszeres fogyasztása azok számára lehet a legfontosabb, akik hajlamosak hólyag- és vesekőképződésre, mert segítségével még idejében kiválasztódhat a homok. Gyökerének kivonata alkalmas a koleszterinszint és a magas vérnyomás csökkentésére.

Tudj meg többet erről a természetes hatóanyagról kattints a NAGY PIROS GOMBRA!

Illatos mezei kakukkfű

illatos mezei kakukkfű

Komoly immunerősítő hatással bír. Gyakran találkozunk vele, hiszen sokoldalúan felhasználható: van, aki főzéshez, fűszerezéshez választja, más illóolajként kedveli legjobban, vagy gyógynövényes párnába teszi alvásproblémák enyhítésére, de persze gyógytea vagy alkoholos kivonat formájában a legnépszerűbb. Egy-két csésze kakukkfűtea rendszeres fogyasztása segít a szervezet megerősítésében, fokozza az ellenállást a betegségekkel szemben. Ha kell, köhögéscsillapítóként is szolgál, torokfájás esetén gargarizálni lehet vele, és emellett az emésztésre is nagyon jó hatással van. Folyamatosan fogyasztható, nem kell szünetet beiktatni. Fürdővízhez is érdemes adni olykor, nyugtató és értágító hatása miatt (3 l teát öntsünk egy kád vízhez).

Gyógynövényalapú készítményeinkről, a NAGY PIROS GOMRA kattintva tudhatsz meg többet!

Oregánó a hatékony testőr

oregáno gyógynövény

Az oregánó illóolaja gyógyító és immunerősítő tulajdonságairól ismert. A benne lévő gombaellenes, antibakteriális, vírusellenes és parazitaellenes vegyületek gátolják a fertőzéseket. Az oregánó fő hatóanyagai a carvacrol és a timol, amelyek lehetővé teszik, hogy számos baktériumtörzs ellen alkalmazni lehet a növényt.

Tudtad-e?

  • Az oregánó az ókori Egyiptomban közismert köhögéscsillapító volt, az ókori görögök pedig sérülések gyógyítására használták.
  • A középkorban oregánóolajjal óvták az ételeket az erjedéstől, rothadástól.

Tudj meg többet erről a természetes hatóanyagról kattints a NAGY PIROS GOMBRA!

Forrás:

  • gyorgytea.hu/tematikus-cikkek/az-5-legjobb-gyogynoveny-az-immunrendszer-erositesehez/
  • provitamin.hu/magazin/a-leghatekonyabb-immunerosito-gyogynovenyek-a503.html

EZ IS FONTOS LEHET!

Kapcsolódó termékek

Shopping Cart
Scroll to Top