Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

A "vegetáriánus" "A" vércsoport

2021. 03. 28. 19:25:47
A "vegetáriánus" "A" vércsoport

Miután "0" vércsoportú őseink nagyon elszaporodtak, a prédaállatok száma viszont egyre csökkent, mintegy 15-20 ezer évvel ezelőtt őseinknek más élelemforrás után kellett nézniük. Ezért alakult ki a mezőgazdaságra épülő táplálkozás, amely magával hozta a növényevés genetikai kódját hordozó "A" vércsoport.

Vércsoportok és betegséghajlamok

Egy japán pszichológus 1934-es vizsgálódásai szerint a vércsoport és a jellem összefügg egymással. A megfigyelések alapján megállapította, hogy a vércsoport az élet minden területét befolyásolja, tulajdonképpen egy jobb élet tervrajzának tekinthető.

Az egyes vércsoporthoz tartozó embereknek szánt élettervek megmutatják, hogyan alakítsuk ki a vércsoportunknak megfelelő életmódot, hogyan kezeljük a stresszt, hogyan váljunk érzelmileg kiegyensúlyozottá, hogyan legyünk még egészségesebbek, hogyan győzzük le a betegségeket. A vérben, a vörösvérsejtek felszínén jellegzetes képződmények, úgynevezett antigének találhatók. Ezek alapján állapítható meg a vércsoport, amely aszerint, hogy milyen típusú antigént tartalmaz: A, B, illetve AB lehet. Ha semmilyen antigén nem található a vörösvérsejt felszínén, akkor az illető 0-ás vércsoportú.

Az „A” vércsoport

Többet kevesebbért

Az A-típushoz tartozók hajlamosak túlreagálni a stresszt. Mellékveséjük magasabb dózisú stresszhormont állít elő. Ez a reakció a kortizol-szint növekedésével mérhető. Több adrenalint is termelnek a stresszre adott válaszként. Nem tudnak olyan mértékben profitálni a stresszcsökkentő gyakorlatokból, mint a többi vércsoporthoz tartozók, ezért sokkal többet kell tenniük kisebb eredményért. A magas kortizol-szint pusztító hatással van az egészségre. Számos gyilkos kór köthető a kortizolhoz, többek között a daganatos betegségek, a magas vérnyomás, a szívbetegségek. Fontos, hogy már kisgyermekkorukban megtanulják: a helyes életmód kialakítása számukra elengedhetetlen.

„A” vércsoportú gyerekek

• Ne hagyjuk a gyermekünket szomorkodni, vagy ha izgatott, tudjuk meg, mi az oka, mi bántja, mert hajlamos magába fojtani az indulatait.

• Ügyeljünk arra, hogy a nagyobb gyerekek ne nézzenek a televízióban erőszakos filmeket, vigyük őket inkább gyakran színházba, vígjátékokra, mert a nevetés csökkenti a stresszt, az erőszaktól azonban felmegy a kortizolszint.

• Fontos, hogy minden nap azonos időben étkezzenek.

• Kisebb gyereket ne vigyünk nagy tömegbe, mert megviseli a stressz.

• Figyeljünk oda a rendszeres esti lefekvés és reggeli felkelés idejére, hogy mindig ugyanarra az időpontra essen.

• Nem szabad felborulnia a napi 24 órás ritmusnak, a kortizolegyensúlynak.

• Ébresszük fel bennük a természet szeretetét, menjünk velük sokat sétálni, kirándulni.

Autonóm személyiségek

Az A-s vércsoportúaknak nagy az igénye az autonómiára. Többnyire egyedül dolgoznak. Inkább befelé fordulók, introvertáltak, érzékenyek mások véleményére. Fantasztikus energiával vetik bele magukat az elvállalt feladatok végrehajtásába. Hivatásukat lelkiismeretesen látják el. Képesek szinte minden mást háttérbe szorítani annak érdekében, hogy teljesítményük felülmúlhatatlan legyen. A felszínességet nem ismerik semmiben. Vagy szenvedélyesen tesznek valamit, vagy sehogyan. Gyerekeknél a magas kortizolszint összefüggésbe hozható a félénkséggel és az óvatos viselkedéssel, az anyáknál a szülés utáni depresszióval és a szorongással, a hiperaktív, érzelmeit elfojtó, valamint a dadogó és a kommunikációs nehézségekkel küszködő gyerekekkel.

Pihenjenek, relaxáljanak!

Az A-sok gyakran akkor érik el a mentális egyensúlyi állapotot, amikor lehetőségük van az önkifejezésre. Tanulják meg beosztani a saját idejüket, és kerüljék a megoldatlan helyzeteket, mert azok krónikus stresszt okoznak a számukra. A rendezetlen érzelmek rontják az egészséget, az élet minőségét, korlátozzák a világos gondolkodást, a termelékenységet és a stresszhez való alkalmazkodást. A pozitív elfogadó érzések jelentik a legjobb védekezést a stressz ellen. Ezért olyan fontosak a relaxációs folyamatok az A-soknak. Amikor olyan munkát végeznek, amely fokozott koncentrációt igényel, okvetlenül tartsanak pihenőket. Teremtsenek harmonikus környezetet, a zenehallgatás a tapasztalatok szerint hatásos stresszoldó.

Mit fogyasszanak?

A legtöbb magas fehérjetartalmú étrendhez köthető betegség gyakrabban fordul elő az A-soknál, mivel gyengébben ellátottak az állati fehérje hatékony emésztéséhez szükséges enzimmel és gyomornedvvel. A vörös hús serkenti az A-s vércsoporthoz tartozóknál a poliamin termelését, ez is fokozza a daganatos betegségek kialakulásának a kockázatát. Kerüljék tehát a túlzott húsfogyasztást. A sósav és a vékonybél alkalikus foszfatáz alacsony szintje miatt a húst igen rosszul emésztik, a húsfogyasztás ezért számos anyagcsere-problémát okozhat náluk. A fehérjeszükségletüket elsősorban szójatermékekből és tengeri halakból fedezzék. Kis mennyiségben fogyaszthatnak baktériumkultúrával készített tejtermékeket. A bab alapvető növényi fehérjeforrásuk.

Egyenek sok gyümölcsöt és zöldséget. A diófélék és az olajos magvak is ajánlottak – nagy mennyiségben fogyasztva jótékony hatásúak a szívműködésre és az érrendszerre. Igyanak sok zöld teát, mert az jót tesz az immunrendszerüknek. Kerüljön sok A-provitaminban gazdag étel – például brokkoli, sárgarépa, sárgadinnye, spenót – az asztalukra, mert ezek fokozzák a bélrendszeri alkalikus foszfatáz mennyiségét.

Szedjenek naponta C-vitamint, amely gátolja a stressz okozta magas kortizolszint kialakulását. Ajánlottak a B-vitaminok is, főleg akkor, ha valaki vegetáriánus életmódot folytat, azért, hogy optimálisak legyenek a stresszreakciói. A cink szintén csökkenti a kortizolszintet. Hasznosak továbbá a nyugtató gyógynövények, mint például az orbáncfű, a kamilla, a macskagyökér, a golgotavirág. 

 

Ismerd meg ezt a természetes hatóanyagokat tartalmazó specifikus multivitamint! Kattints a nagy PIROS gommbra!

 

NAGY PIROS GOMB VAGYOK

 

Milyen csodákat és titkokat rejthet a vércsoportod? Tudd meg most!

 

EZ IS FONTOS LEHET!

Egészséged megóvása

"B" VÉRCSOPORTÚ EMBEREK A "TEJESEMBER" >>> 

"AB" VÉRCSOPORTÚ EMBEREK A "MINDENEVŐ" >>>

"0" VÉRCSOPORTÚ EMBEREK AZ "ÖRÖK VADÁSZ" >>>

MÉG TÖBB BLOG BEJEGYZÉS >>>

Tartalomhoz tartozó még több információ: Immunvédelem Táplálkozás Vitaminok

Keresés