Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

A 7 fő csakra

Mik azok a csakrák?

A hét csakra olyan összefüggő rendszert alkot, mint a naprendszerünk. Testünk az Univerzum leképeződése, s ez utóbbit szintén tekinthetjük egy hatalmas testnek, amelynek hét energiaközpontja van. A kozmosz hét energiaközpontját az ókoriak a naprendszer hét klasszikus planétájával azonosították.

A hét csakra speciális hely a testünkön és az auramezőnkben. Itt vesszük fel és itt dolgozzuk fel a külvilágból érkező impulzusokat un.tölcsér alakú energia befogadó pontok. A csakrák erőközpontok és transzformátorok. A csakra szó szankszrit eredetű, jelentése: kerék vagy energiaörvény. Olyasmi mint a víz örvényei.

Minden csakránk bizonyos forgási sebességgel mozog és ez a forgás vagy örvény magához húzza az energiát ás az információt; ezen  keresztül vesszük fel az energiát a mindennapi életünkhöz. Ezekből a pontokból továbbjut a felvett energia testünk különböző pontjaihoz, szerveihez.

Hét fő csakrát különböztetünk meg. Ezek a test középvonalában helyezkednek el. A korona és a gyökércsakra kivételével, minden fő csakrának van egy aktív és egy passzív része. Az aktív rész elől, a passzív rész hátul helyezkedik el.

Mivel a csakráinkon keresztül vesszük fel az energiát, ezeken keresztül áramlik az energia, így nagyon fontos, hogy jól működjenek. Sajnos gyakran előfordul, hogy valamelyik csakránk alul- vagy túlműködik, ilyenkor szervezetünkben elváltozások, betegségek lépnek fel, mivel az adott csakrához tartozó szervek nem kapnak megfelelő energiát. Legtöbb esetben a napfonat csakrák működnek alul, mert ez a csakra látja el a legtöbb belső szervünket. A csakráink alulműködésének első jele a fáradékonyság. Az idő elteltével, ahogy öregszünk, csakráink egyre kisebbek lesznek.

A csakraharmonizálás segítségével a csakrák megtisztulnak a blokkoktól, és be lehet állítani őket a legmegfelelőbb méretre és a harmonikus működésre, így szervezetünkben helyreáll a normális energia áramlása és ez által visszafordíthatóak a szervezetünkben a kezdeti elváltozások. Ha a csakráink helyes működésére már fiatal korban odafigyelünk, ellenállóbbak leszünk minden betegséggel szemben és lelassul az öregedési folyamat a szervezetünkben.

A csakráink igen szoros kapcsolatban állnak a színekkel és a színterápia talán az egyik legjobb módszer arra, hogy a megfelelő állapotban tartsuk őket.

Csakra sorrendünk a szívárvány színeinek sorrendjét követve, gerincünk aljától felfelé haladva a fejtetőnkig, a vöröstől a liláig terjed.

A hét fő csakra

7. Koronacsakra A koronacsakra betegségeiről ITT >>> olvashatsz!

6. Homlokcsakra A homlokcsakra betegségeiről ITT >>> olvashatsz!

5. Torokcsakra A torokcsakra betegségeiről ITT >>> olvashatsz!

4. Szívcsakra A szívcsakra betegségeiről ITT >>> olvashatsz!

3. Napfonatcsakra A napfonatcsakra betegségeiről ITT >>> olvashatsz!

2. Szakráliscsakra A szakráliscsakra betegségeiről ITT >>> olvashatsz!

1. Gyökércsakra A gyökércsakra betegségeiről ITT >>> olvashatsz!

Keresés