Keresés
Close this search box.

Immunerősítés 4 lépésben

Immunerősítés 4 lépésben

Az immunrendszerünk megfelelő működésében az életmódnak (táplálkozásnak, elegendő folyadékfogyasztásnak, testmozgásnak, hatékony stressz-kezelésnek, elegendő pihenésnek, alvásnak) alapvető szerepe van.

Mindenkinek megvannak a maga tippjei arra, hogy miként hozhatjuk ki a legtöbbet magunkból, ám a gyakorlatban sokszor a legegyszerűbb immunerősítő ötletek bizonyulnak a leginkább hatékonynak.

Hogyan előzzük meg a bajt?

Az immunerősítés egyik alapköve a helyes táplálkozás. A bélrendszerünkben dől el, hogy a szervezetünk mennyi vitamint, ásványi anyagot képes majd hasznosítani. A bélflóra nemcsak a táplálékok lebontásában vesz részt, hanem képes a nemkívánatos baktériumokkal, gombákkal és vírusokkal szemben megvédeni, illetve számunkra nélkülözhetetlen vitaminokat is termel.

 Immunerősítés 4 lépésben

 Étkezés, ne csak a testalkatért

Az egészséges étkezés témaköre rendszerint akkor szokott eszünkbe jutni, ha fogyni szeretnénk. Ugyan tény, hogy a testalkat körülbelül nyolcvan százalékban azon múlik, hogy milyen alapanyagok kerülnek tányérunkra, de ennél sokkal fontosabb szerepet is betölt az étkezés. Hiába étkezünk rendszeresen, ha nem figyelünk oda az alapanyagok minőségére? Nem feltétlen arra gondolunk, hogy a prémium kategóriás fogások lehetnek csak megfelelőek, sokkal inkább a mikrotápanyagok egyensúlyára. Melyek nagy mértékben támogathatják az immunrendszered.

tudatos étkezés

Az üzletek polcain számos olyan élelmiszer sorakozik, melyek ugyan lehetnek finomak, de a szervezet számára hasznos tápérték aligha található meg bennük. A finomított szénhidrátokat tartalmazó péksütemények, a fagyasztott fasírtok, vagy például a tartósított ételek sajnos éppen azokat a vitaminokat és ásványi anyagokat nem tartalmazzák, melyekre oly nagy szükség lenne a tél végi időszakban.

A tavasz kezdetéhez közeledve célszerű tehát a mikrotápanyagokban gazdag ételeket előnyben részesíteni. Sajnos sokan azt gondolják, hogy a főzelékek mennyire egészségesek, pedig a hőkezeléssel a legtöbb vitamin már elpusztult a zöldségekből. Ha tehát tehetjük, akkor az immunerősítést fókuszba állítva fogyasszuk a zöldségeket és gyümölcsöket nyersen, hőkezelés nélkül.

A víz mint energia forrás

Fejfájás és energiahiány jellemzik a mindennapokat? Talán érdemes lenne végiggondolnia, hogy mennyi folyadékot fogyaszt egy nap. Nem, nem a cukrozott, rostosként árult üdítőkre és az esténként lecsúszó koktélokra gondolunk, sokkal inkább a szervezet számára hasznos folyadékra. Az egészségtelen életmód és az immunrendszer gyengesége kapcsán még mindig sokan nem tudják, hogy milyen innivalókat érdemes előnyben részesíteni.

egy pohár tiszta víz

A szénsavmentes ásványvíz korosztálytól függetlenül remek választás. Ha vitaminokat és ásványi anyagokat is szeretnénk bevetni, akkor a napjainkban töretlen népszerűségnek örvendő smoothie-k bizonyulnak jó döntésnek. Dobja a gyümölcsöket vagy a zöldségeket egy turmixgépbe, öntse fel ízlés szerint vízzel, és pillanatokon belül rendkívül egészséges innivalót szürcsölhet.

A víz csodákra képes, és a megfelelően hidratált szervezet számos megbetegedésnek ellenáll. Tény az is, hogy a szervek nedvességgel való ellátása az általános immunerősítés érdekében is remek választás. Az éltető nedű egészségre és energikusságra gyakorolt jótékony hatásait már egy-két hét után érezni lehet. A tavaszi életmódváltás és immunerősítés érdekében célszerű a bevitt folyadékmennyiséget legalább három literre emelni. Az első napokban furcsa lehet a váltás, de gyorsan megszokható a helyzet, amit szervezetünk is garantáltan díjazni fog.

Edzés, bikiniszezon vagy immunerősítés

tudatos mozgás

Mindannyian máshogy állunk a testmozgáshoz. A szakemberek gyakran hangsúlyozzák, hogy érdemes szülőként odafigyelni gyermekünkre a mozgás kapcsán is, ugyanis aki már gyermekkorában megismerkedik valamilyen edzéssel, az a későbbiekben is könnyebben veszi majd rá magát a sportra. Az izmok emlékeznek, ám ez ne tántorítsa el azokat sem a mozgástól, akik gyermekkorukban nem fociztak, vagy jártak bármilyen más edzésre.

A testmozgás az egész szervezetre jótékony hatással bír, és számos betegség is elkerülhető vele. Bizonyítottan csökkenti a koleszterinszintet, a szív-és érrendszeri megbetegedések kockázatát, de az immunrendszer is kiválóan erősíthető vele.

Nincs rossz időpont, bármely időszak remek ahhoz, hogy újra elővegyük a futócipőt, vagy egyszerűen csak beiktassunk minden nap egy bő félórás sétát. A fokozatosságra nem lehet elégszer felhívni a figyelmet, ugyanis ha edzetlenül, akár túlsúllyal belevágunk a megterhelő mozgásba, annak bizony akár sérülés, vagy az ízületek visszafordíthatatlan problémái is lehetnek a következményei. Ha nem sikerül motiválnia magát, az elegendő a kitartáshoz, akkor érdemes átgondolni, milyen hatással lehet a hosszú távú egészségre a mozgás. Ez ugyanis sokkal fontosabb érv a rendszeres testmozgás mellett, mint a tökéletes bombaforma.

Vitaminok a dobozban

Immunerősítés kapcsán általában szóba kerülnek az étrend-kiegészítők is. Az üzletek kínálatában nagyon sokféle márka megtalálható, és egymással kombinált, a felszívódást elősegítő komplex készítmények is szép számmal elérhetőek. Akik a tabletták ellenzői, azok is megtalálhatják az ideális termékeket az immunrendszerük támogatására, ugyanis az úgynevezett superfood-ok minden korábbinál nagyobb népszerűségnek örvendenek. A goji bogyó, az algakészítmények, vagy például a minden háztartásban megtalálható cékla, fokhagyma, brokkoli és citrom is remek választásnak bizonyulnak az immunrendszer felturbózására.

 A kínálat szinte végtelen én mégis a Calivita készítményeit választottam!

MIÉRT, MIVEL KÜLÖNB A CALIVITA SZÁMOMRA MINT MÁS KÉSZÍTMÉNYEK?

Erről bővebben a NAGY PIROS GOMBRA KATTINTA olvashatsz!

EZ IS FONTOS LEHET!

Kapcsolódó termékek

Shopping Cart
Scroll to Top